Benefiet concert ter nagedachtenis van Rudy Reunes

Shine On – Concert – Band of Friends voor een goed doel

Op 14 december om 20 uur in De Gnirk (jeugdhuis ) Merelbeke, organiseren we met een aantal vrienden een benefiet concert ter nagedachtenis van Rudy Reunes , de opbrengst wordt integraal aan De Heide geschonken.

Merelbeke, 26 november 2019 — De ‘Band of Friends’ organiseert op 14 december een concert in Merelbeke ter nagedachtenis van muzikant Rudy Reunes, gekoppeld aan het steunen van een goed doel. De opbrengsten van het concert gaan integraal naar een project van De Heide vzw.  De groep wil de toeschouwers een unieke gelegenheid geven om klassiekers uit de 70s nog eens helemaal te beleven met live band en zang.

De bezielers van “Shine On” zijn geen onbekenden in Merelbeke. Filip Verneert is bekend jazz gitarist uit Merelbeke. Hij heeft heel wat professionele activiteiten in de muziekwereld. Johan Kint is tandarts in Merelbeke en is sinds zijn jeugd hobbymatig met muziek bezig. Sinds een 10-tal jaren is hij de zanger van de Merelbeekse bigband, de Home Cookin’ band.  Luc Burgelman, ondernemer in de Gentse technologie sector vervolledigd het oorspronkelijke organiserende trio. Ook Jan De Cuyper, Merelbeeks ondernemer, heeft zich aan het drietal toegevoegd om het project mee te ondersteunen. En voor de vocale ondersteuning en arrangementen kan de groep rekenen op Ilse Duyck. Ilse is zangeres en was ‘partner in crime’ van Rudy in de Academie voor Podiumkunsten.

Het concert wordt een hommage aan Rudy Reunes. Rudy was een bekende Merelbeekse trompetist en gaf jarenlang les aan de Gemeentelijke Muziekschool (opgericht door zijn vader). Hij was ook leraar aan de Academie in Gent (APK) waar hij ook het symfonisch orkest ‘The Symfunny’ dirigeerde. “Hij was voor velen de rode draad, het verbindende patroon tussen ons en dat is hij in zekere zin nog steeds. Rudy kon verwondering opwekken bij zijn leerlingen en luisteraars. Verwondering ontroert, stemt tot mildheid. Verwondering is een grote motivator om meer te luisteren en meer te willen weten over muziek.”, zegt Filip Verneert, mede-initiatiefnemer van dit gebeuren. Rudy richtte samen met filip Verneert ook de Merelbeekse Home Cookin’ Bigband op. Rudy overleed op 10 november 2010.

De organisatoren denken al meerdere jaren na om een concert te organiseren met bekende popsongs uit onze jongere jaren. Dit jaar hebben we de knoop doorgehakt en wordt het optreden niet alleen opdragen aan Rudy, maar gaan ook alle opbrengsten naar het goede doel. Het Symfonisch orkest ‘The Symfunny’ trad vele malen op in De Heide. Vandaar onze keuze voor deze instelling als ‘goed doel’. De Heide vzw in Merelbeke is een centrum voor personen met een beperking. Deze organisatie moet het doen met beperkte subsidies en kan maar blijven bestaan door de hulp van zoveel vrijwilligers, van financieel steunende organisaties, priv égiften en vrijgevende bedrijven. Voor meer info over de vzw verwijzen we graag naar de website: http/www.deheidevzw.be

Meer informatie en ticketverkoop ( Kaarten of steunkaart tegen 10€ of 18€) voor dit eenmalige gebeuren vind je op: www.shineonconcert.org