Gemeente en OCMW Oosterzele steunt Fonds Emilie Leus

‘Warmste week’

Het personeel van de Gemeente en OCMW Oosterzele verkoopt twee woensdagvoormiddagen (11 en 18 december, van 8 u 30 tot 12 u) zelfgemaakte soep op de markt in Scheldewindeke ten voordele van het Fonds Emilie Leus. Deze actie kadert binnen de Warmste Week. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Er is keuze uit pompoensoep of veggie broccolisoep. Men betaalt 5 euro voor een potje van 1 liter of 2 euro voor een kommetje. Waarom dit goed doel? Tien jaar geleden werden Emilie, Laetitia, Lauren en Nicolas tijdens hun studentendoop van de geneeskunde, in Oosterzele aangereden door een dronken bestuurder. Laetitia stierf ter plaatse, Lauren enkele uren later in het UZ Gent. Emilie overleed twee dagen later.

Vijf jaar terug werd op de plaats van het ongeval een monument ingericht. Nog eens vijf jaar laten willen de Gemeente en het personeel het fonds een duwtje in de rug geven om het onderwerp blijvend onder de aandacht te brengen. https://www.fondsemilieleus.be/. Een mooi initiatief van het gemeente- en OCMW personeel.     Reporter 17