On Stage kijk terug op een geslaagd feest weekend.

Voor hun 5 de feestjaar richtte VZW On Stage een muziekquiz met lekkere streekbieren in op vrijdag avond en op zaterdag voor het eerst een comedy-night.

We hadden 17 ploegen van 4 personen die streden voor de hoofdprijs van 4 AB-cheques twv 25 euro. Hierbij mikken we op iedereen die fan is van muziek met fragmenten van de jaren 60 tot vandaag. Zo’n quiz ging uiteraard hand – in – hand met een lekker streekbiertje. Na 10 rondes en 3 tafelrondes bleken “The Tabloids” de sterkste, gevolgd door “Vive Laweit” en “Hoezo, dat is hier geenen bingoavond”.

Op de eerste comedy-night was Van Peel & The Young Ones te gast in den Amb8 die aardig vol liep. Van Peel is na 10 jaar eindejaarsconferences geven op zoek naar iets nieuws. Dit najaar keert hij terug naar zijn roots: de pure rock & roll van stand-up in kleine zaaltjes, met in zijn zog een bende jong geweld uit het Antwerpse. Elke avond worden twee ervan genadeloos op het podium gesmeten en gaat de strijd aan met Steven Mahieu en z’n Young Ones, waarna Van Peel de boel afsluit..

Rik van geel.

Sinds 2014 speel ik comedy. In ’18 stond ik in de halve finale van Humo’s Comedy Cup, en opende ik in een uitverkochte Arenberg voor Soe Nsuki op de première van haar avondvullende show.

Vincent Voeten.

In januari 2016 meldt Vincent zich aan voor de open mic in Caf é The Joker, de eerste van velen. Al snel ontwikkelt hij een eigen stijl die wordt getypeerd door zwartgallige dan wel absurde oneliners en een gortdroge delivery. De Amerikaanse comedians Mitch Hedberg en Anthony Jeselnik noemt hij steevast als zijn grote voorbeelden.

Michael Van Peel

Van Peel wordt in het goddeloze jaar ‘05 het podium opgeschopt door comedy Godfather Nigel Williams. Twee jaar later graait hij zowel de Jury- als de Publieksprijs van de felbegeerde  Culture Comedy Award  uit Nederlandse klauwen. Zijn moeder omschrijft hem als een lollige cynicus, gevangen in het lichaam van een chronische optimist. Maar mispak u niet. Onder zijn aaibare uiterlijk gaat een slecht observatievermogen en een vlijmscherp karakter schuil. Met de olijke glimlach van een kleine kapoen schopt hij geen heilige huisjes, maar heelder bebouwde kommen omver. Zuivere stand up: ongefilterd, extra vierge en van eerste koude persing. Revolutie!