GO! Campus Herzele kleurt neuzen roder dan rood!

Rode Neuzen Dag staat sinds 2015 op de Vlaamse kalender. Samen met heel Vlaanderen zamelen we dan geld in en zetten we projecten op poten om jongeren mentaal sterker te maken, vooral op scholen. De voorbije jaren legden we de nadruk op mentaal welbevinden.

Iedereen kon zijn steentje bijdragen aan Rode Neuzen Dag.

De afgelopen weken werden er door een gemotiveerd leerkrachten- en leerlingenteam Rode Neuzen gadgets verkocht.

Daarnaast gingen de leerlingen van 2Project binnen de lessen Moderne Project aan de slag rond Rode Neuzen en organiseerden zij een heuse verkoopactie. Die verkoop werd doorgetrokken op het eetfestijn, waar er ook een collectebus geplaatst werd en waar kinderen zich konden laten
schminken.

Daarnaast gaven twee leerkrachten 4 weken lang elke dinsdagmiddag tijdens de pauze dansles onder het motto “Een gezonde geest in een gezond lichaam.”

Een 60-tal leerlingen én leerkrachten voerden zonet de dans op als slotmoment van de jaarlijkse Rode Neuzen acties van deze campus.

Als campus zette campus GO! Herzele het thema mentale gezondheid in de week van 25 tot 29 november 2019 extra in de kijker.

Zo waren er deze week projecten in verschillende klassen rond mentale gezondheid bij jongeren. Daarnaast kwamen leerlingen en leerkrachten in rode tinten naar school om de actie een warm hart toe te dragen.

Alle acties samen brachten een mooi eindbedrag op.

Daarnaast gaf ook gemeente Herzele een extra financi ële steun waardoor het totaal van de acties €1525 bedraagt.

Het bedrag opgehaald door de verkoop van gadgets wordt integraal gestort naar het Rode Neuzen Fonds.

Het overige bedrag, opgehaald door de acties zal campus GO! Herzele investeren in een project.


Met dit geld wilt de campus aan de slag gaan om een ruimte te cre ëren voor leerlingen waar ze heen kunnen indien ze zich even willen verwijderen van prikkels. Deze ruimte, de prikkelbar, zal ingericht worden met zitzakken, een boksbal, een boodschappenmuur,…