500ste leerling van GO! Basisschool Klim Op te Zandbergen wordt junior detective van Child Focus


Geraardsbergen. De 500ste leerling wordt junior detective van Child Focus. Child Focus is gestart met een tocht langs de Geraardsbergse scholen om het verantwoord omgaan met internet en sociale media onder de aandacht te brengen. Ook weglopen en seksueel overschrijdend gedrag komen aan bod.

‘Dossier 116.000’. Zo heet het interactieve spel waarmee Marc Van Laere, vrijwilliger van Child Focus, naar de 5de en 6de leerjaren van de Geraardsbergse scholen trekt. “Het is een soort van detectivespel waarbij de kinderen tijdens een drietal lesuren levensechte vraagstukken moeten oplossen”, vertelt Marc. “Ze moeten proberen te achterhalen wat er met vier kindjes aan de hand is. Zo zijn Emma en Nicolas het slachtoffer van foute dingen op het internet en zijn Max en Aïcha weggelopen van huis.

De kinderen leren Child Focus kennen, worden gesensibiliseerd rond veilig internetgebruik en het belang van het hebben van een vertrouwenspersoon. Vrijdag kreeg, in GO! Basisschool Klim Op in Zandbergen, de 500ste leerling de “junior Detective Badge” overhandigd door Marc Van Laere.