CD&V, kaas en wijn brengen in Sint-Maria-Oudenhove een pak volk op de been.

In dit dorp te midden de Vlaamse Ardennen brengen de christendemocraten als vanouds een pak volk op de been. Een schare vrijwilligers, oud en jong, heeft in het O.C. Oudenhove de handen vol om iedereen een plaats te geven. Wat is het geheim van deze bloeiende afdeling? (Lees verder…)

Sint-Maria-Oudenhove lijkt een onooglijk dorpje dat de meesten slechts kennen als stopplaats voor fietsers en motorrijders, maar het staat ook gekend voor zijn levenskwaliteit. Het is steeds meer een toevluchtsoord voor zowel actieve ouderen, hulpbehoevenden als jonge ouders die de anonimiteit en de stadsdruk beu zijn. Het dorp kent tevens de kleinste zondagsmarkt van het land, heeft heel wat zelfstandigen en ligt op een heuvelrug van waaruit je de Vlaamse Ardennen kan overschouwen.

Tegelijk blijkt het dorp ‘gezegend’ (pun intended) met heel wat jonge CD&V politici die op verschillende niveaus hun pluimen verdienen.

Schepen Leen Goossens moet niet meer worden voorgesteld. Zij neemt vanavond de honneurs waar als gastvrouw. In Zottegem zorgt zij voor de centen. Naast een gezond beheer van budgetten heeft ze ook aandacht voor het milieu. Ze wil inzetten op autodelen, deelfietsen en het stimuleren elektrische mobiliteit.

Wist u dat dorpsgenote Anne Coppens voorzitter is van CD&V Zottegem? Zij gaat voor een gezonde woon-, leef- en werkomgeving, een groene mobiliteit en veilige fiets- en wandelpaden. Ook de lokale economie is een stokpaardje. Haar motto is : ‘Een euro kan maar één keer worden uitgegeven.’

Dorpsjongen Robin De Cubber schopte het ondertussen tot voorzitter van jong CD&V Zottegem-Aalst. Hij is de oud-voorzitter van de Christendemocratische Studenten Leuven. In 2012 stapte hij als 18-jarige in de politiek. Jeugd en cultuurbeleid zijn favoriete aandachtspunten. Daarnaast is hij een fervent voorstander van wandelen en fietsen. Zijn motto is : ‘Zottegem is op en top een fiets- en wandelstad en die troef moeten we blijven uitspelen.’

Nog een opkomende jongere is Jonah Pennick. Die is vandaag voorzitter van de Christendemocratische Studenten Gent (CDS). Hij studeert er… natuurlijk politicologie.

Meer mensen kan u ontdekken via de website : https://zottegem.cdenv.be/wie-is-wie/onze-mensen/

Bronnen : http://www.cdsnationaal.be – https://zottegem.cdenv.be – https://www.jongcdenv.be