Manneken Pis grote winnaar van de Cultuurprijs Geraardsbergen


Het echtpaar Ingrid Lewyllie en Olav Geerts; Marleen De Smet.


Geraardsbergen. Donderdagavond 12 december stond Manneken Pis centraal op de uitreiking van de Cultuurprijs door de stad Geraardsbergen. Het echtpaar Ingrid Lewyllie en Olav Geerts — één van de oprichters van de Broederschap en het Museum van Manneken pis — viel in de prijzen. Ook het Broederschap van het Geraardsbergs Manneken Pis — samen met de getalenteerde dichtster Marleen De Smet — mocht op het podium de nodige felicitaties in ontvangst nemen.

Donderdagavond werd in het Arjaantheater de jaarlijkse cultuurprijzen door de stad Geraardsbergen uitgereikt. Er waren tal van nominaties in verschillende categorie ën. Het echtpaar Ingrid Lewyllie en Olav Geerts mochten de felicitatie van de schepen van cultuur Ann Panis (Open Vld) in ontvangst nemen. Ingrid Lewyllie heeft zich een leven lang toegelegd op kantklossen en was o.a. betrokken bij de oprichting van het Chantillykantmuseum. Olav Geerts lag aan de basis van de Broederschap en het Museum van Manneken pis.

Luc Van Schoors (broederschap van het Geraardsbergs Manneken Pis )

Ook de broederschap van het Geraardsbergs Manneken Pis mocht triomferen. De broederschap zette Geraardsbergen regionaal, nationaal, zelfs internationaal in de kijker.
Marleen De Smet — auteur van een historische roman en dichteres — mocht ook delen in de feestvreugde.

Concertband Cecilia Geraardsbergen

Julien Borremans