Stad Zottegem organiseert pop-up studeerplaatsen

Het stadsbestuur van Zottegem stelt 4 studeerruimtes ter beschikking van studenten en dit van 16 december 2019 tot 31 januari 2020.

“De tijd dat studenten zich eenzaam op kot opsluiten om te blokken is al een tijdje voorbij. Samen studeren is voor velen een pak aantrekkelijker. Daarom ging het stadsbestuur van Zottegem op zoek naar pop-up studeerplaatsen”, kadert burgemeester Jenne De Potter (CD&V).   “Na de vorige editie kregen we immers veel positieve berichtjes van jongeren die erop aandrongen om voor deze examenperiode opnieuw verschillende bloklocatie in te richten.”

Schepen van jeugd en onderwijs Lieselotte De Roover (CD&V) geeft verdere duiding: “Uiteindelijk werden in overleg met de verschillende stadsdiensten vier locaties geselecteerd.   Het gaat om Zaal Miele in het Woonzorgcentrum Egmont, de Boekenzolder van de Bib in het Kasteel van Egmont,  de feestzaal Bevegemse Vijvers en de vergaderruimte van jeugdhuis De Muze.   Het gaat om vier locaties die verspreid liggen in onze stad en die ook over eigen karakteristieken beschikken.   Sommige locaties zoals de Bevegemse Vijvers zijn groter, andere zijn kleiner en intiemer.   We bieden dus voor elk wat wils en komen tegemoet aan steeds groter wordende vraag van de studerende jeugd om in groep te studeren, op een rustige plek, weg van de vertrouwde omgeving zonder al te veel afleidende elementen. Er gelden uiteraard wel afspraken, zoals de noodzaak om alles netjes en proper te houden en achter te laten, de stilte te respecteren, Contactpersoon voor de studenten is Xander De Corte,  Xdecorte@gmail.com.”