parking Zuidlaan-Zwalmlaan

Mogelijke verkoop parking zet kwaad bloed bij Zwalmse Open Vld

In het meerjarenplan dat Zwalm voorstelde kwam aan het licht dat men mogelijks de parking op de hoek van de Zwalmlaan en de Zuidlaan gaat verkopen.

Johan De Bleecker(Open Vld): ” mobiliteit is een prangend item in onze gemeente en blijkbaar heeft het Zwalms bestuur andere prioriteiten. Zo wordt overwogen om de parking op de   hoek van de Zwalmlaan te verkopen.   De Zwalmse handelaars worden   in zak en as gezet door het nieuwe bestuur als die parking onherroepelijk dicht gaat doordat hij verkocht zou worden. Deze parking   is voorzien van elektrische laadpaal en   ligt vlak bij een school. Tevens is hij uitstekend van nut voor de kinesist, dokterspraktijk, apotheker, tandarts, kapper, 2 caf é’s,   naastliggende appartementen, enz…

Het schoolgebouw in Nederzwalm waar wij opteerden om een parking van te maken in vorige legislatuur wordt eveneens verkocht.    Dit is het gebouw dat in spoedprocedure door erfgoed als monument werd geklasseerd onder druk van Zwalmse N-VA.”

 

De centrumstraat van Munkzwalm nl de Zuidlaan is blijkbaar zeer gegeerd bij projectontwikkelaars om appartementsblokken neer te zetten.