©Sophie Richez - Anja Beeckman (Samen-CD&V)

Stijn Vander Elst (Open-VLD) en Anja Beeckman (Samen-CD&V) dienen gezamenlijk een motie in op de gemeenteraad omtrent de pendeltreinen

Stijn Vander Elst (Open-VLD) en Anja Beeckman (Samen-CD&V) dienen gezamenlijk een motie in op de gemeenteraad van donderdag 19 december.

Zij vragen de steun van de gemeenteraad voor de vraag aan de NMBS. Een vraag naar een verhoging van de frequentie van de treinen tussen Aalst-Denderleeuw- Ninove -Geraardsbergen en een betere afstemming van de uit Brussel aankomende treinen in Denderleeuw en de vertrekkende treinen naar Ninove en Geraardsbergen.

De pendelaars vanuit Ninove zijn al lang vragende partij naar een betere treinverbinding vanuit Ninove naar Brussel en terug. Een rechtstreekse verbinding vanuit Ninove naar Brussel over Denderleeuw is onbestaande.

In de avondspits loopt het dikwijls mis met de overstap in Denderleeuw naar Ninove. Pendelaars moeten dan 50 minuten wachten op een volgende aansluiting als de trein vanuit Brussel vertraging heeft.

Na 18u00 is er sowieso maar één aansluiting per uur naar Ninove.

Het gevolg is dat heel wat pendelaars vanuit Ninove de auto nemen ofwel tot helemaal in Brussel ofwel tot in Denderleeuw en daar de trein nemen. Vanuit Ninove nemen dagelijks 1500 pendelaars de trein, dat zouden er dus veel meer kunnen zijn. Dit zou ook de verkeersknoop rond Ninove en het beperken van de CO2 uitstoot ten goede kunnen komen.

Heel wat pendelaars stelden ons de vraag of er via het stadsbestuur bij de NMBS en de minister van Mobiliteit bevoegd voor de NMBS niet kan worden aangedrongen om deze knelpunten te verhelpen. Vooral omdat de NMBS momenteel bezig is met de nieuwe vervoersplannen 2020-2023.

Vandaar onze gezamenlijke motie op de volgende gemeenteraad. Wij hopen op de steun van iedereen in de gemeenteraad en vragen om deze oproep naar verbeterde treinverbindingen Denderleeuw-Ninove te verspreiden en onder de aandacht te brengen.