Morgen: Bijeva-kerstfeest in Velzeke!

Het Bijeva-kerstfeest morgen in het ontmoetingscentrum van Velzeke zal meer dan 100 kinderen uit kansarme gezinnen de dag van hun leven bezorgen. Bezielster Anny De Windt laat weten op zoek te zijn naar nog meer gezinnen die ze kan steunen.

Het is al het negende jaar op rij dat het Bijeva-kerstfeest wordt georganiseerd en het heeft aan belang en populariteit bij gezinnen die het niet zo breed hebben nog niets aan belang ingeboet, integendeel. “Het is een kerstfeest, maar eigenlijk proberen we zoals bij al onze andere activiteiten vooral de hoop hoog te houden bij de kansarme kinderen en hen troost te bieden”, legt Anny uit. “De kinderen beleven een dag zonder zorgen die bol staat van de positieve herinneringen. Dat alleen al is voor hen een verademing en stuwt hen voort. Gedurende de dag kunnen ze uiteraard naar hartenlust spelen en ’s middags genieten ze van een feestelijke voedzame maaltijd. Na de maaltijd bouwen we op naar de climax. Onze 24 vrijwilligers zetten zich eerst in tijdens tal van workshops zoals schminken en vliegtuigjes en daarna volgt een eerste hoogtepunt: het optreden van ‘Ebe’ uit het VTM-programma ‘The Voice Kids’. Daarna komt de kerstman langs en is het tijd voor het uitdelen van de cadeautjes die we dankzij giften bij elkaar hebben gekregen.”

In totaal zal Bijeva vandaag meer dan 100 kinderen blij maken, maar Anny is op zoek naar nog meer kansarme gezinnen. “Door de steeds strenger wordende privacy-wetgeving is het voor ons moeilijker geworden om in contact te komen met kansarme gezinnen”, aldus Anny. “Daarom deze oproep. Aan gezinnen die onze steun willen vraag ik om een sms te sturen naar het nummer 0499/24.54.36. Wij zullen dan discreet contact opnemen. Dat hoeven geen gezinnen te zijn uit Zottegem. Onze regio is ruimer.”