Burgemeester De Padt vraagt na dodelijk ongeval een grondige verkeersanalyse van kruispunt de Vier Wegen aan minister Peeters.


Geraardsbergen. Gisteren overleed een fietser na een aanrijding op de fietsoversteekplaats op de N42 ter hoogte van de Vier Wegen. De dag daarvoor werd een bestuurder zwaar gewond na een verkeerd manoeuvre. Naar aanleiding van deze zware ongevallen vraagt burgemeester Guido De Padt (Open Vld) een grondige verkeersanalyse en een veiligere afwikkeling van het verkeerd op het kruispunt ter hoogte van de Vier Wegen aan Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters.

Naar aanleiding van het dodelijk ongeval van gisteren en de aanrijding met een zwaar gewonde van vrijdagavond vraagt Burgemeester Guido De Padt een grondige verkeersanalyse en een veiligere afwikkeling van het verkeer op het gevaarlijke kruispunt ter hoogte van de Vier Wegen te Schendelbeke. In tegenstelling het kruispunt van de N42 Astridlaan met N493 Oudenaardsestraat staat het beruchte kruispunt aan de Vier Wegen niet op de ‘zwarte’ lijst van gevaarlijke kruispunten, opgesteld door de Vlaamse overheid, en zijn dringende aanpassingswerken niet nodig. Burgemeester De Padt wil daar verandering in brengen door de bevoegde minister te wijzen op de urgentie.

Guido De Padt: “Ik wil uw aandacht vestigen op het feit dat het kruispunt N42/N460 (Astridlaan/Aalstsesteenweg) regelmatig voorwerp is van verkeersongevallen. Giste ren overleed een fietser na een aanrijding op de fietsoversteekplaats, terwijl eergisteren een bestuurder zwaar gewond werd na een verkeerd manoeuver op een zijweg van het kruispunt. Ik besef dat ongevallen niet altijd infrastructuur gerelateerd zijn, maar toch, ik denk tevens dat nader onderzoek kan leiden tot nieuwe inzichten. Ik dank u dan ook opdracht te willen geven om een grondige verkeersanalyse van dit kruispunt te laten uitvoeren en na te gaan hoe de verkeersafwikkeling veiliger kan worden gemaakt.”

Julien Borremans