Jong VLD Oosterzele schenkt €3000 aan UZ Intens

Op zaterdag 7 december organiseerde Jong VLD Oosterzele, in het kader van “De Warmste Week”, en in samenwerking met Laurent en Lien uit Scheldewindeke een spelnamiddag en warmste caf é. De opbrengst van deze actie, maar liefst €3000, ging integraal naar de dienst intensieve zorgen van de pediatrie van het UZ Gent.Laurent en Lien verloren vorig jaar hun dochtertje Louise. Wekenlang werden zij omringd met liefdevolle zorgen van het verpleegkundig personeel. Ook na het overlijden van Louise werden zij verder begeleid en konden zij blijven rekenen op de steun   van UZ Intens.

“We wilden al een hele tijd iets terug doen voor de mensen die ons Louise zo goed verzorgden in deze moeilijke periode. Toen Ruben De Gusseme (voorzitter) me op Louise haar verjaardag belde om samen iets te organiseren in het kader van “De Warmste Week” twijfelden we dan ook geen seconde. Ik kon me geen mooier cadeau wensen.” Aldus Lien.

“Een tijdje geleden vroegen Lien en Laurent me al eens of ik hen kon helpen bij een soortgelijk initiatief. Het is heel moeilijk om zoiets zelf op poten te zetten, het vergt veel energie en is voor hen peroonlijk emotioneel heel zwaar. Maar met een hele vereniging achter ons kregen we heel wat volk op de been en werd het een gezellige, warme en leuke namiddag. We willen dan ook graag alle aanwezigen, medewerkers en sponsors bedanken. Zonder hen was dit niet mogelijk.” Gaat Ruben De Gusseme verder.

Er werd op de dag zelf ook nog een schilderij geveild, geschonken door “Atelier Bec”, de mama van Kaat Pien (Bestuurslid). Een anonieme enthousiasteling bood €250 en heeft dit reeds een mooie plaats in zijn woonkamer gegeven. Samen met een vertegenwoordiger van UZ Intens, en met een mooi cheque in de hand, snoven ze maandag de sfeer op te Kortrijk. Een mooie afsluiter van deze meer dan geslaagde actie.

X