Vijfde Geraardsbergse Nieuwjaarsduik – Met een plons het nieuwe decennium in!


Geraardsbergen. Project G, een jongerenvereniging die verfrissende activiteiten in Geraardsbergen organiseert en de Gobio Divers, de lokale duikclub, slaan de handen in elkaar voor de 5de editie van de Geraardsbergse nieuwjaarsduik.   Op 5 januari 2020 doet het strand van Provinciaal Domein De Gavers dienst voor deze duik.   “5 jaar geleden, groeide dit idee, dat ontstond tussen pot en pint, uit tot een heuse activiteit. Vandaag de dag, is het stilaan een traditie geworden!  Het evenement groeit jaar na jaar, niet alleen qua deelnemers en toeschouwers maar ook qua naambekendheid” zeggen de organisatoren van de Nieuwjaarsduik.

Ook dit jaar wordt het een spetterende editie. “De nieuwjaarsduik is veel meer dan een plons in het water. Het is ook een ontmoetingsmoment, om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. De toeschouwers krijgen gratis toegang tot het strand en iedereen wordt getrakteerd op een glaasje cava of fruitsap. Onze gasten gaan zeker gespreksonderwerpen genoeg hebben, over de gekke kostuums van de duikers.”   Vertellen de organisatoren geamuseerd.

De duikers betalen 5 euro en kinderen jonger dan 12, betalen 4 euro inkom. “Deze bijdrage dekt voornamelijk de kosten voor de verzekering. Bij ons kan je in alle veiligheid een duik nemen in het water. Naast een verzekering voor de deelnemers, hebben we ook een ploeg van het Rode Kruis Vlaanderen ter plaatse, zijn redders aanwezig om mensen in moeilijkheden uit het water te halen en kunnen de deelnemers na de duik opwarmen in een verwarmend lokaal. Veiligheid, voor tijdens en na de duik is een prioriteit.” Stellen de organisatoren ferm.

De spanning naar de eigenlijke duik wordt opgebouwd met een officieel opwarmmoment dat begeleid wordt door de Geraardsbergse dansgroep ‘Dizzy Dance’. “Elk jaar is dit een leuk hoogtepunt, waarbij de mensen zich kostelijk kunnen bewegen op de beats van de 25 jarige Geraardsbergenaar,   DJ Noise Basement, die eveneens lid is van Project G en onder de deskundige begeleiding van de dansgroep Dizzy Dance.   Nog voor de duik van start gaat, kiezen we de winnaars onder de duikers voor het dragen van de gekste outfit. Er zal een prijs uitgereikt worden in de categorie volwassenen en een prijs voor de kinderen.” Kondigen de organisatoren fier aan.  “ We merken dat er veel kindjes samen met de mama en papa in het water duiken, daarom belonen we hen met plezier met een kleine attentie.  De laureaten mogen als eerste het water in. Pieter Pools, de Geraardsbergse belleman, komt het startschot geven op onze duik.” beschrijven de organisatoren het verloop van de Nieuwjaarsduik.

“De nieuwjaarsduik is waarschijnlijk een van de kortste evenementen in Geraardsbergen, maar ééntje dat zeker de moeite is om te doen in 2020. Je kan letterlijk het nieuwe decennium in duiken. ” Opperen de organisatoren fier.

“Ondanks het koude water, is het vooral gezelligheid en plezier troef op onze duik waaraan iedereen zich kan opwarmen.” besluiten de leden van Project G en de Gobio Divers.

Meer info:

Project G

Stijn De Bock Celien De Gauquier Emma Van der Maelen
0496/20.19.73 +32 498 71 66 35 +32 473 34 78 30
stijn.d.bock@gmail.com celien-gauquier@hotmail.com emma.vandermaelen@telenet.be

 

Gobio Divers

Tom Van Rijkel

+32 494 35 91 64

Een bijpassende foto vind je in bijlage van de mail.

Eveneens geef ik graag nog het programma mee van Nieuwjaarsduik

Zondag 5 januari 2020 @ Strand op het Provinciaal Domein De Gavers (Onkerzelestraat 280 — Geraardsbergen)

  • 13u Deuren open
  • 13u 15: DJ Noise Basement
  • 14u15 Opwarming met dansgroep Dizzy Dance
  • 14u30 Nieuwjaarsduik