Bart Herman verovert alle harten in GC De Kluize

Kijken, luisteren, genieten

In een werverwind van songs en geflankeerd door drie uitstekende muzikanten, maakte Bart Herman snel duidelijk dat hij onbetwistbaar een formidabele singer — songwriter is. Een sterke persoonlijkheid en talentrijk. Je bent vlug in de ban van Bart. Zijn hese maar warme stem laat je niet onverschillig. Prachtige Nederlandstalige songs. Hij brengt een warm gevoel over. Bartje Herman, zijn echte naam, kreeg veel lovende kritieken’. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
De Oosterzeelse cultuurtempel GC De Kluize was snel uitverkocht voor zijn nieuwste show ‘Tussen ons, Gezegd en Gezongen’. Een perfect optreden. Getekend, Bart Herman. Voor minder gaat Bart niet. Het publiek houdt van hem. Zowat uit alle hoeken uit onze provincie kwamen fans van Bart Herman naar GC De Kluize in Scheldewindeke opdagen. Een optreden van Bart Herman is vooral luisteren, kijken en genieten. Stond daar een klassenman te performen? Alleszins. Het concert was gepolijst, evenwichtig, mooi uitgebouwd en netjes ingedeeld in twee blokken. Het aandachtig en gedisciplineerd publiek kreeg een heerlijk concert van Bart Herman, die al ruim 25 jaar op het podium staat en al meer dan 250 liedjes schreef. In GC De Kluize bracht hij een selectie uit zijn album ‘Tussen Ons, Gezegd en Gezongen’. Zoals ‘Franke Francine’, één van de vrolijkste nummers. Maar ook andere nummers uit vorige albums komen aan bod: een melancholische ballade, een meeslepend country-deuntje, een vurige rock- ‘n — roll.
De interactie met het publiek is knap. Hij noemt zijn publiek: de vrienden van de rock- ‘n — roll. Bart is ook een begenadigd verteller. Als geen ander weet Bart Herman de liefde in al zijn aspecten te vangen in een eenvoudige maar rake melodie, voorzien in een tekst die telkens weer schittert door zijn originaliteit. Passeren de revue: liefde, legerdienst, studies, cruiseschip, radio, verleden, toekomst, dromen, fantasie, hommages,… Zingen en vertellen. Elk optreden opnieuw, oude en nieuwe nummers van eigen hand. Hij bewijst zijn grote liefde voor echte country en voor de Nederlandstalige song. De algemene ondertoon is die van een eeuwige optimist, een echte levensgenieter. In zijn show ‘Tussen ons, Gezegd en Gezongen’ pakt hij uit met stijlvolle, frisse en originele Nederlandse teksten. Bart Herman, een geluid apart. Zijn stijl werkt. Heeft charisma. Komt heel gewoon over. Eenvoud siert hem. Spontaan.
Het publiek vroeg en kreeg een paar bis – nummers. Bart Herman eindigde sterk met ‘Ik ga dood aan jou’ en ‘Bartje, is een mooie naam’, nummers die zijn carrière voorgoed lanceerden. Het publiek bedankte meermaals met een stormachtig applaus.   Reporter 17