Popverbranding en sleutelteruggave: het einde van ‘Zottegem Carnaval 2020’

In een organisatie van de carnavalsraad zal als afsluiter van het hele carnavalsgebeuren in Zottegem vandaag zondag 19 januari voor de vierde keer een popverbranding plaatsvinden.

Met alle carnavalisten wordt hiervoor afspraak gemaakt om 19u11 op het plein aan de kerk van Grotenberge. Daar zal dan het vuur aangestoken worden aan een levensgrote pop die aan het einde van de driekoningen- en carnavalsvieringen de ’carnavalist zonder geld’ symboliseert.

Op maandag 20 januari wordt Prins Carnaval Elien dan om 20u11 in de raadzaal van het stadhuis verwacht voor de teruggave van de stadssleutel aan burgemeester Jenne De Potter (hierdoor begint de gemeenteraad die dezelfde avond plaatsvindt, pas om 20u30). Daarmee valt het doek dan helemaal over de Zottegemse carnavalsperiode 2020. Volgend jaar wordt ’Zottegem Carnaval’ in het stadscentrum gevierd op zaterdag 9 januari 2021.