Weverijstraat kreunt onder het sluikstorten.


Geraardsbergen. ‘Het sluikstorten in het centrum van Geraardsbergen neemt hand over hand toe’, aldus een inwoner van de stad. Aan het parkje in de Weverijstraat wordt met regelmaat van een klok huisvuil en grof vuil gestort. ‘Deze week is het al voor de derde keer dat we in onze straat met omvangrijke partijen afval worden geconfronteerd. Keer op keer rukken de stadsdiensten uit om het vuil weg te halen, maar daags nadien zien we er weer een verse lading liggen. Ongehoord. Laat de politie maar eens uitzoeken wie zoiets doet’, getuigt een inwoner van de Weverijstraat. Ook in de aanpalende straten wordt regelmatig afval gedumpt.

Deze week kondigde Martine Duwyn (Open Vld-Schepen voor Milieu) een aantal maatregelen aan om het sluikstorten in Geraardsbergen tegen te gaan. Martine Duwyn: ‘De komende jaren zet de stad Geraardsbergen niet alleen in op een sensibiliseringscampagne voor specifieke doelgroepen, maar zal er ook in de nabije toekomst een mobiele camera komen om sluikstorters op heterdaad te betrappen.’

Julien Borremans