Overtuigende zege voor Olsa Brakel

SK. Lochristi-K.OLSA Brakel 1-5.

Brakel recupereerde Zaïdi maar zag Haezebroeck eerder op de week uitvallen met een voetblessure, de aanvoerder is enkele weken buiten strijd. OLSA trok fel van leer. Zaïdi stuurde Ntambue het straatje in, Lochristi aanvoerder Delanoy trok aan de noodrem en de bal ging op de stip. Ntambue zelf trapte de elfmeter tegen de netten, 0-1 na 3’. Na tien minuten trapte thuisspeler Depp é van buiten de rechthoek op doel, Otte had een prima redding in huis. Bij de daaropvolgende Brakelse aanval was het opnieuw bingo.

De aanval begon bij Lambrecht en via Zaïdi belandde de bal bij De Haspe die van kortbij de score verdubbelde. 0-2 na 11’. Lochristi beet van zich af, op aangeven van Polfliet kopte Badi over. Toen Polfliet de bal te zacht terugspeelde was Ntambue er als de kippen bij, hij omspeelde de uitgekomen thuisdoelman Van Der Eedt en de 0-3 stond op het bord. OLSA kreeg nog kansjes via Zaïdi en De Haspe, maar het was de thuisploeg die nog de beste mogelijkheid kreeg. Vandekerckhove probeerde het met een boogbal over Otte, Cordie stond evenwel goed opgesteld en kon net voor de doellijn het gevaar bezweren.

De thuisploeg gaf zich niet zomaar gewonnen, de tweede helft was amper een paar minuten aan de gang toen OLSA doelman Otte alles uit de kast moest halen om een kopbal van Vandekerckhove onschadelijk te maken. Op aangeven van   Delanoy besloot De Waele over. Pauwels speelde Ntambue aan, de OLSA aanvaller zag zijn schot afgeblokt. De thuisploeg kreeg loon naar werk. Vangansbeke zette voor, Vandekerckhove kopte binnen. 1-3 na 60’. OLSA stak een tandje bij. Schelstraete bediende de ingevallen Deryck die met een mooi geplaatst schot voor de 1-4 zorgde.

Met nog een goed kwartier te spelen trof Ntambue de paal, en paar minuten later duwde Van Der Eedt een poging van Zaïdi over. Aan de overzijde kende Otte geen probleem met een zwakke poging van Badi. Op aangeven van Zaïdi kon Schelstraete in de slotminuten de 1-5 eindstand vastleggen. Komend weekend speelt OLSA niet, de week erna komt leider Zelzate op bezoek.