Brakelse studente Phoebe Demi Beetens sprak Kamer toe tijdens herdenkingsplechtigheid Holocaust

 

Vandaag maandag 27 januari werden de slachtoffers van de Holocaust wereldwijd herdacht. Op deze dag viert men de bevrijding van het vernietigings- en concentratiekamp in Auschwitz. Naar aanleiding van deze historische herdenkingsplechtigheid werd ook leerlinge Humane Wetenschappen van het GO! Atheneum Brakel Phoebe Demi Beetens uitgenodigd om de Kamer van Volksvertegenwoordigers toe te spreken.
Vorig jaar won Phoebe Demi met haar video de wedstrijd van Stichting Auschwitz rond het thema herinnering. Dankzij deze wedstrijd, en ondersteund door GO! Atheneum leerkracht Jill Pandelaere, won Phoebe Demi een studiereis naar Auschwitz onder begeleiding van overlevenden van de holocaust.
Deze ervaring heeft een diepe indruk nagelaten en Phoebe Demi werd ook uitgenodigd om de Kamer van Volksvertegenwoordigers toe te spreken. Ze sprak hen toe over haar ervaringen, de gruwel van de vernietigingskampen en de menselijke kost van de Holocaust.
GO! Atheneum Brakel heeft met Phoebe Demi Beetens een leerling om trots op te zijn en zat afgelopen woensdag gekluisterd aan het televisietoestel om naar haar speech te luisteren.