Evelien De Both zet advocatuur opzij voor burgemeesterschap

Schepen Evelien De Both (N-VA) die in 2022 voor minstens drie jaar waarnemend burgemeester wordt van Zottegem zal de advocatuur in die periode on hold zetten.

De Both (33) werd gisteren gekozen door de leden van het bestuur van N-VA-Zottegem.Ze  is geboren en getogen Zottegemnaar. Zij heeft haar hele jeugd in Zottegem doorgebracht, en heeft er bewust voor gekozen naar haar studies terug naar de Egmontstad te keren. Naast Schepen is zij advocate aan de Balie van Kortrijk. Evelien is gehuwd en mama van J érome (3).

Vrijdagavond maakte N-VA Zottegem op haar nieuwjaarsreceptie bekend dat ze Vlaams minister Matthias Diependaele vervangt als burgemeester van Zottegem. “Als minister is het onmogelijk om de taak van burgemeester op mij te nemen”, reageert Diependaele. “Het is met heel veel vertrouwen dat ik de sjerp aan Evelien doorgeef”.

Nadat Matthias Diependaele in oktober vorig jaar de eed als Vlaams minister van Financi ën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed aflegde, steeg in Zottegem de nieuwsgierigheid naar zijn plaatsvervanger. Wekenlang hield N-VA Zottegem de lippen stijf. “De nieuwjaarsreceptie leek ons de ideale gelegenheid om de plaatsvervanger bekend te maken”, vertelt John Verstraeten, voorzitter N-VA Zottegem.

“Het voltallige bestuur van N-VA Zottegem schuift met heel veel vertrouwen en enthousiasme Evelien De Both naar voren als mijn plaatsvervanger”, kondigt Matthias Diependaele aan. “Evelien zal de functie van waarnemend burgemeester op zich krijgen.” Matthias Diependaele blijft wel titelvoerend burgemeester.

Toekomstig burgemeester Evelien De Both reageert tevreden: “Het is voor mij een hele eer dat ik het vertrouwen krijg van ons bestuur. Ik zal met heel veel enthousiasme en gedrevenheid de burgemeesterssjerp van Matthias overnemen. Het zal niet eenvoudig zijn om zijn schoenen te vullen, maar met onze sterke ploeg ben ik ervan overtuigd dat het ons lukt.” Over haar job als advocate zegt ze dat ze zich voor 100 % zal inzetten voor het burgemeesterschap en de advocatuur tijdelijk on hold zal zetten.

Nu Evelien in 2022 burgemeester wordt, moet ook iemand anders haar mandaat invullen. Hiervoor schuift N-VA Zottegem de huidig gemeenteraadsvoorzitter Peter Lagaert (57) naar voren. “Ik kijk er enorm naar uit om het schepencollege te vervoegen en zal het reeds uitgestippelde beleid verder uitzetten. Uiteraard zal ik mijn eigen accenten leggen”, glimlacht Peter.