Merelbeke, Davy en Eliene zijn Prins en Hofdame carnaval 2020.

De Triangeleers winnen de strijd van De Kwenenbossers

In een overvolle jeugdhuis de Gnirk (400 bezoekers) in Merelbeke werden  Davy Sleeuwaert en Eliene De Vuyst zaterdagavond verkozen tot Prins en Hofdame Carnaval 2020.

Davy Sleeuwaert en Eliene De Vuyst (De Triangeleers) haalde de titel binnen met 336 punten van het duo   Gilles Charle en Bram Vandevyver (de Kwenenbossers) met  280 punten. Voor het eerst  mogen De Triangeleers de Prins en Hofdame leveren (van over het water sinds 1999).

Gilles en Brambo legden met een fantastische show en hilarische sketches hun tegenstander het vuur aan de schenen, maar Davy en Eliene bleken onklopbaar in de theorie ronden en gingen met de titel aan de haal.

Voor de Triangeleers, is Davy Sleeuwaert(35) een Realtime Coördinator Tractie bij Lineas. Voor de leken onder ons, dit is het beheer van locomotieven voor het goederenbedrijf van de NMBS. Naast zijn werk houdt Davy vooral van carnaval, een aardig potje koken, en geregeld eens een spelletje spelen op de computer. Zijn eerste carnavalsstappen waren echter niet te Merelbeke, maar wel in Wetteren. Inmiddels loopt hij echter al 19 jaar mee met de Triangeleers hier in Merelbeke. Als hofdame koos Davy voor Eliene De Vuyst(25). Zij is tewerkgesteld in zorgsector, meer bepaald als huishoudhulp, en is tevens de nicht van Davy. Zij is afkomstig uit een rasechte carnavalsfamilie! Haar moeder was namelijk reeds 2 maal prinses van Wetteren. Inmiddels loopt zij reeds 2 jaar mee te Merelbeke met de Triangeleers.

Het carnaval weekend start op vrijdag 20 maart met kinder stoet, gevolgd door de sleutel overdracht op zaterdag en het smaakmakend #cabal nadien in de gemeentehallen vanaf 21.11 u.Op zondag 22 maart opent de reclamestoet de 54ste carnaval met aansluitend de stoet om dan op maandag 23 maart de carnaval te be ëindigen met de popverbranding.