Verdiende thuiswinst in flauwe topper. K.OLSA Brakel – K.V.V. Zelzate: 2 – 0

Verdiende thuiswinst voor K. Olsa Brakel in een flauwe topper tegen K.V.V. Zelzate.   De Brakelse gekwetstenboeg is momenteel druk bevolkt. Met Haezebroeck, Deryck en Van Lierde ontbraken drie basisspelers.

De eerste kans in de wedstrijd was voor de leiders uit Zelzate. Lanckman probeerde het van kortbij, maar thuisdoelman Otte dook naar de goeie hoek. Het Brakelse antwoord kon tellen. Geenens nam bij een vrije trap plaats achter de bal en zag die, gedragen door de wind, tegen de dwarslat gaan. Evenwel uitstel van executie. Ntambue zonderde Zaïdi af die zijn schot door doelman Devleesschauwer gekeerd zag, Pauwels was bij de pinken om in de rebound de 1-0 tegen de netten te schieten. De thuisploeg probeerde nut te halen uit het windvoordeel, en verre trap van Schelstraete ging centimeters naast. Halverwege de eerste periode verlengde De Haspe een verre inworp van Geenens tot bij Ntambue die met en halve omhaal pal op de bezoekende doelman besloot. De partij verwaterde, de leider was niet bij machte om het laken naar zich toe te halen en OLSA nam, gezien de voorsprong, geen enkel risico. De wedstrijd kabbelde, zonder verdere noemenswaardigheden, verder richting rust.

Tijdens de pauze bleef Meuleman in de kleedkamer, Van Den Berghe kwam in. Goed tien minuten ver zag Ntambue zijn schot gekeerd door de bezoekende goalie, Zaïdi zijn herneming werd dan weer door een verdediger afgeblokt. De leider stelde teleur, OLSA controleerde. Met nog goed twintig minuten te spelen dan toch eens een heet standje voor het Brakelse doel, Van Den Berghe voorkwam erger. Zelzate putte wat moed uit deze opflakkering, de thuisploeg beet van zich af en hield stand. Met nog een klein kwartier te spelen verlengde de ingevallen D’Hondt een door Pauwels getrapte vrijschop in doel. Het feest ging echter, wegens voorafgaand buitenspel, niet door. In de slotfase kon de thuisploeg dan toch de zege veilig stellen. D’Hondt stuurde Zaïdi de diepte in, de Brakelse winger bracht van tegen de achterlijn de bal voor doel waar Ntambue in één tijd voor de beslissende 2-0 zorgde.

Komende zaterdag trekt OLSA naar Wingene.