Broodverkoop Sint-Agathaviering Oombergen brengt 1.250 euro op voor Lichtpunt

Het was een hele tijd geleden maar op zondag 9 februari zat de dorpskerk van Oombergen weer helemaal vol, dit ter gelegenheid van de viering van Sint-Agatha. Jaar na jaar zijn er heel wat gelovigen die deze heilige en martelares willen gedenken en eren. Volgens de eeuwenoude traditie worden daarbij ook broden geofferd.

De vroegere pastoor van Oombergen E.H. Weyn kwam daarvoor graag naar zijn dorpskerk terug ter ere van zijn “favoriete” heilige. Tijdens de plechtige eucharistieviering werden de geofferde broden gezegend. De eucharistieviering werd mooi opgeluisterd door het gospelkoor Gospalina. Na de mis werden de geofferde broden per opbod verkocht. Net als vorig jaar ging de opbrengst naar Lichtpunt Zottegem.

In totaal werden 29 broden verkocht. Een speciaal versierd brood haalde een recordprijs van 75 €. Dank zij deze religieuze en folkloristische traditie kan het mooie bedrag van 1.250€ aan Lichtpunt geschonken worden. Zij kunnen daarmee voedselpakketten bezorgen aan heel wat kansarme gezinnen in Zottegem.

Namens deken Hans Vandenholen, gewezen pastoor Firmin Weyn en het kerkbestuur Sint-Martinus Oombergen hartelijke dank aan alle aanwezigen en gulle kopers.