Open VLD Zottegem zet in op mobiliteit tijdens valentijn

Komende vrijdag 14 februari zet Open VLD Zottegem in op mobiliteit tijdens een valentijnsactie aan het station en enkele scholen.

“Geen vrijheid zonder mobiliteit”, klinkt het bij Open VLD gemeenteraadslid Sven Mornie.   “Daarom pleit Open Vld Zottegem voor een veiliger wegennetwerk verkeer, in het bijzonder voor voetgangers én fietsers. Een actief fietsbeleid vertrekt van veilige en comfortabele fietsroutes met oog voor de kwetsbare positie van fietsers in het verkeer. Open Vld Zottegem houdt op vrijdagochtend 14 februari hun Valentijnactie onder het motto: “Liefde is … samen veilig fietsen!”. Iedereen moet zich vlot en veilig kunnen verplaatsen van en naar school, het werk en het station want uw verkeersveiligheid is onze prioriteit. Onze minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters gaat de komende jaren miljarden euro’s investeren in veilige kruispunten, betere wegen en het ontwarren van verkeersknooppunten. De investeringen voor de fiets verdubbelen zelf. Daardoor komen er duizenden kilometers veilige fietspaden bij. Ook op lokaal niveau zijn er vele investeringen in verkeersveiligheid nodig. Maar een veiliger verkeer begint ook bij onszelf. Alle weggebruikers moeten de verkeersregels en mekaar respecteren. Open Vld Zottegem helpt je alvast op weg. Vrijdagochtend 14 februari delen ze aan het station én aan verschillende basisscholen en middelbare scholen reflectoren uit om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. SAMEN voor een VEILIGER verkeer!”