Ontdek zaterdag Zottegems artistiek talent tijdens de Dag van de Academie

Naar jaarlijkse traditie zetten alle academies van Vlaanderen en Brussel zich in de kijker tijdens ‘de dag van de academies’. Dit jaar zal dit plaatsvinden op zaterdag 15 februari 2020. Ook in de Stedelijke Academie Beeldende Kunst in Zottegem is iedereen van harte welkom!


“Van 13.30 tot 17 uur zijn alle ateliers vrij te bezoeken, je kan studenten en leerkrachten aan het werk zien en zij geven graag een woordje uitleg over de opleidingen”, zegt schepen van Cultuur Lieselotte De Roover (CD&V). “Kinderen en jongeren kunnen vrij deelnemen aan meerdere creatieve workshops in de jeugdateliers.”

“De studenten van 6 tot 18 jaar werkten de voorbije weken rond ‘torens’”, geeft Paul Nys, directeur van de SABK, mee.   “De resultaten vormen een rode draad tijdens deze open deur en zijn doorheen de hele academie te bewonderen. Even pauzeren of gezellig napraten kan in het gelegenheids-academie-caf é. Zaterdag is een ideale gelegenheid om een bezoek te brengen aan onze academie.”