Energiemeters moeten leerlingen Richtpunt Campus Zottegem (PTI) milieubewuster maken

De leerlingen van Richtpunt Campus Zottegem (PTI) kregen deze week een energiemeter mee naar huis. Het initiatief kadert in Dikketruiendag en moet de leerlingen milieubewuster maken.

Op Richtpunt campus Zottegem krijgen de leerlingen uit het 5de jaar een uurtje ‘les’ van het MOS-team. Deze jongeren komen elke week samen om projecten voor te bereiden en bijkomend uitleg te geven aan andere klassen. “Via het project REG-ambassadeurs proberen ze de andere leerlingen bewust te maken dat iedereen moet meewerken aan een beter milieu”, zegt begeleider Kris Verheyen. “Tips als ‘doe het licht uit als je de kamer verlaat’, ‘sta max 10 min onder de douche’, ‘isoleer leidingen’, ‘hang de gordijnen op de juiste manier’, ‘gebruik een deksel op de kookpot’… verminderen het energieverbruik en de CO2 uitstoot. Hierdoor zal de aarde minder snel opwarmen en het ijs trager smelten. Vanuit hun technische opleiding proberen we een antwoord te geven op vragen zoals, ‘hoe kan je 38 cm isolatie in een dak monteren?’, ‘hoe werkt een warmtepomp?’, ‘hoeveel isolatie zit er in vloeren en muren?’. Onder het motto ‘Meten is weten’ gaan ze aan de slag. Geluid, licht en CO2 meters geven soms verrassende waarden en met een warmtecamera kan je de energieverliezen in je gebouw opsporen.”

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X