Verdiende derbywinst voor Brakel

K.OLSA Brakel – K.VC.Jong Lede: 4 – 1.  

Bij de thuisploeg ontbraken Lambrecht (ziek)en Zaïdi(gekwetst).

OLSA koos bij de toss voor het windvoordeel. De eerste thuishoekschop was meteen goed voor het eerste doelgevaar. Een scherp ingetrapte bal van Pauwels werd door de bezoekende doelman Meulewater vanonder de dwarsligger gehaald. Lede diende van antwoord, een overhoekse trap van Jonas De Lantsheer ging voorlangs. Het spel ging goed heen en weer, een lange bal belandde bij Schelstraete die in het zijnet besloot. Op de tiende minuut had thuisdoelman Otte een puike redding in huis toen hij een deviatie van Jonas De Lantsheer onschadelijk maakte. De debatten vielen even stil. Op het halfuur kreeg Brakel een vrijschop toegekend die door Cordie staalhard over de grond en net naast de doelpaal tegen de netten ging. 1-0 na 29’. De volgende thuisaanval resulteerde meteen in de 2-0 toen Ntambue een individuele actie succesvol afrondde. 2-0n a 34’. Consternatie alom toen bezoeker Trompet net voor de rust na contact met Cordie met een gapende hoofdwonde het terrein diende te verlaten.

Na de rust kwam het eerste gevaar van de bezoekers. Op voorzet van Pieren besloot Hellinckx naast. OLSA liet zich niet onbetuigd. Ntambue ging door op links en bracht de bal voor doel, Pauwels kopte over. Op het uur was er een attente Otte nodig toen De Lantsheer van kortbij in één tijd met een deviatie uitpakte, de Brakelse goalie bracht redding met de vingertoppen. Enkele minuten later kenden de bezoekers meer geluk, Van Peteghem kon een soloactie succesvol afronden. 2-1 na 68’. De bezoekende vreugde was echter van korte duur, Ntambue zorgde na een individuele actie voor de 3-1. Bij de thuisploeg kwam Van Den Berghe in voor Van Lierde. Ntambue dook nog eens op voor Meulewater, de bezoekende doelman dook gepast in de voeten. Met nog een klein kwartier te spelen werd de infiltrerende Geenens foutief van de sokken gelopen, de bal ging op de stip en Cordie tekende voor zijn tweede treffer van de dag. 4-1 na 78’. Bij OLSA werden Ntambue en Schelstraete nog vervangen door D’Hondt en Van Eerstvelde, de stand bleef behouden.

Komende week speelt OLSA uit bij Eppegem.

R 18.