Help Oosterzele schoon maken

Grote zwerfvuilactie op zaterdag 7 maart

Op zaterdag 7 maart wordt in Oosterzele een grote schoonmaak georganiseerd. Iedereen die een handje wil toesteken, kan op 7 maart meehelpen aan de grote zwerfvuilactie. Mooi toch, om samen met de meer dan 50 vrijwillige zwerfvuilruimers de Oosterzeelse wegen en bermen zwerfvuilvrij te maken. (Reporter 17, foto De Lobelle Danny)
Doe mee en schrijf je in via omgeving@oosterzele.be. Een grijper en afvalzak worden je ter beschikking gesteld. Het verzamelde afval wordt ingezameld op het marktplein Scheldewindeke. Om de actie af te sluiten, worden alle zwerfvuilruimers omstreeks 11 u 30 uitgenodigd om er van een warme kom soep te genieten.
Nieuw!
Om de vrijwillige zwerfvuilruimers te helpen bij hun acties, kocht de gemeentelijke MiNa-raad twee karren aan: een fietskar en opvouwbare bolderkar. Beide karren kunnen door de vrijwilligers getest worden. Indien de karren goed beoordeeld worden, bekijkt de Gemeente de mogelijkheden om bijkomende karren aan te kopen. Ze kunnen achteraf via de Gemeente Oosterzele ontleend worden. Info: burgemeester Johan Van Durme, 0477 / 62 00 99, johan.vandurme@oosterzele.be, duurzaamheidsambtenaar Hilde Van Hecke, 09 / 363 99 36, Hilde.vanhecke@oosterzele.be.     Reporter 17