Nieuwe internationale kloostergemeenschap in Velzeke

Met een eucharistieviering die op maandag 10 februari ll. door de Gentse bisschop Luc Van Looy werd voorgegaan, hebben drie contemplatieve zusters en één actieve zuster van de congregatie ‘Dienaressen van de Heer en van de Maagd van Matara hun intrek genomen in het voormalige klooster van de Grauwzusters-Penitenten in Velzeke.

Het gaat om een diocesane Argentijnse congregatie, met stichtingen in 36 verschillende landen. Velzeke betreft de eerste stichting in Belgi ë. De drie zusters van de contemplatieve tak komen uit Argentini ë, uit El Salvador en uit de Verenigde Staten van Amerika. De zuster die de actieve gemeenschap opent, is afkomstig uit Nederland.

Vermelden we hierbij nog dat komende zondag 23 februari, om 15 uur in de Gentse Sint-Baafskathedraal, Lode Van Hecke als 31ste bisschop van Gent tot opvolger van Mgr. Luc Van Looy gewijd wordt. Lode Van Hecke, sinds januari 2007 en tot nu nog abt van de abdij van Orval, is de eerste monnik-trappist die in ons land bisschop wordt.