L éa Persoons van Caf é In De Zavelput viert 85ste verjaardag!

Deze week werd L éa Persoons van het caf é In De Zavelput in Sint-Goriks-Oudenhove 85 jaar oud.

“In de caf é werden reeds een aantal films en vlaamse series opgenomen. De nep-tegeltjes die tegen de toog geplakt zijn, zijn een voorbeeld van ‘decoraanpasingen voor één van deze films”, weet stamgast Ivan Heylen. Hij omschrijft caf é De Zavelput als volgt: ” Door de familiale, ongedwongen sfeer in dit caf é waar zowel nen boer m é kloeffen als een

advocaat in maatpak welkom zijn is hier een komen en gaan van toeristen die telkens weer een pintje komen drinken en hiervoor graag een omweg maken naar de Langendries.”

De verjaardag van  L éa  was voor Ivan en enkele andere stamgasten genoeg om gisteren een eetfestijn te organiseren en voor  Nuus  een ideale gelegenheid om een videoreportage te maken. Die komt in de loop van vandaag online.