‘Ik ben Piet en ik heet Pierre’.


Geraardsbergen. En die boswandeling vindt plaats op vrijdag 3 april om 20 uur in het Arjaantheater. Uw gids die avond is niemand minder dan Piet De Praitere. Of mogen we hem als Pierre aanspreken? Gewoon, omdat niemand heet hoe hij is. De Praitere werd wereldberoemd in Vlaanderen als ‘Etienne met het open verhemelte’, maar hing dat personage enkele jaren geleden aan de haak om als Piet De Praitere het podium op te wandelen. Of is het Pierre? Tijdens lange boswandelingen draait de rechterschors van zijn hersenen overuren en de beslommeringen uit die hersenkronkels deelt hij maar wat graag met het publiek!

Na het boek ‘Ik ben Piet en ik heet Pierre’ is er dus de gelijknamige voorstelling, en wat voor één!   De Praitere bleek al van alle markten thuis – zo konden we hem al aan het werk zien als Claude Delvoye in Bevergem en als No ël Marinus in De Twaalf — en dat zal op vrijdag 3 april in het Arjaantheater niet anders blijken!

 

Tickets kosten € 15 en zijn te verkrijgen via CC De Abdij, Abdijstraat 10, Geraardsbergen, op het nummer 054 43 72 61, via mail naar ccdeabdij@geraardsbergen.be of via de website www.ccdeabdij.be