Opvallend in Zottegem: parkeergeld betaald en toch een boete

Een van onze lezers heeft een opvallend verhaal gedeeld. Hij betaalde parkeergeld om te parkeren in de Kasteelstraat, maar kreeg toch een boete onder de ruitenwisser.

Het gaat daar voor alle duidelijkheid om een blauwe zone waar je gebruik dient te maken van een parkeerschijf. Onze lezer betaalde zijn parkeerplaats via sms “Omdat ik twijfelde of het daar al dan niet blauwe zone was. Door via sms te betalen wou ik op zeker spelen. Ik dacht dat door te betalen ik sowieso reglementair zou parkeren.” Na zijn boete te hebben gekregen nam hij contact op met het parkeerbedrijf in Zottegem, Streeteo.   Uit hun antwoord blijkt dat hij niet op een tegemoetkoming moet rekenen.

“…Het opstarten van een parkeerbeurt per sms in een blauwe zone is helaas niet geldig. De Wegcode (www.wegcode.be) artikel 27.1.1. vermeldt dat elke bestuurder die, op een werkdag of op de dagen vermeld op de signalisatie, een auto parkeert in een zone met beperkte parkeertijd (blauwe zone), op de binnenkant van de voorruit een parkeerschijf moet aanbrengen, die overeenstemt met het model dat bepaald is door de Minister van Verkeerswezen…. Om bijkomende kosten te vermijden, raden wij u aan om de retributiebon binnen de 5 werkdagen te betalen. Bij niet-betaling zien wij ons genoodzaakt de aanmaningsprocedure verder te zetten wat spijtig genoeg tot bijkomende kosten zal leiden.”