30.000 euro voor Zottegemse vzw dankzij Trade Euro

Trade Euro heeft 30.000 euro geschonken aan de Zottegemse vzw ‘De dromenvanger’ die bezoeken organiseert aan gezinnen waar een kindje langdurig ziek is maar thuis verblijft.

Trade Euro werd opgericht in april 2019. Het is systeem waarbij ondernemers die zaken doen met elkaar gebruik maken van de Trade Euro als betaalmiddel.  Bij de opstart van Trade Euro wilden de initiatiefnemers van Trade Euro een blijvend iets en zo werd de Knokse kunstenaar en Trade Euro partner Sigurd Tanghe — L’art Maniac gevraagd om een passend kunstwerk te maken. Sigurd Tanghe koos voor een werk waarbij alle aanwezige ondernemers hun inbreng hadden.   Tijdens een netwerkmeeting van Trade Euro werd het werk per opbod verkocht  en dat leverde een som op van 30.000 euro.

“Omdat we willen aantonen dat het bij Trade Euro niet draait om winstbejag hebben we besloten om te integrale som over te maken aan een goed doel”, aldus   Sandy Machtelings, Rik De Nijs en Sander Pols van Trade Euro.  “De dromenvanger weet steeds weer een glimlach op de lippen te toveren van zowel het kindje of de jongere als van de ouders. Ook gaat De Dromenvanger op bezoek op alle kinderafdelingen van ziekenhuizen in Vlaanderen. Daar bezoekt de dromenvanger elk kindje dat bezoek mag krijgen en neemt voor elkeen de tijd om dromen te vangen.”