De Grotestraatbrug gaat dicht vanaf 5 maart tot uiterlijk 10 juli.


Geraardsbergen. Vanaf donderdag 5 maart tot uiterlijk 10 juli 2020 gaat de Grotestraatbrug dicht voor werken. Deze werken moeten toelaten dat de brug ook in de toekomst vlot bediend kan worden. Zo wordt de kabelaandrijving van de brug vervangen door een hydraulisch mechanisme en worden de stalen pijlers gezandstraald en geschilderd. De waterwegbeheerder voorziet de brug ook van een modern besturingssysteem en nieuwe technologie. Zo kan ze mettertijd vanop afstand, en dus vanuit een centraal bedieningsgebouw, op- en neergelaten worden.

Naar aanleiding van de werken zal de brug opengezet en dus afgesloten worden voor doorgaand verkeer van 5 maart tot en met 5 juni 2020. Daarna wordt de brug neergelaten, op tijd voor de triatlon op 7 juni. Tot aan het bouwverlof kan het verkeer afwisselend de brug oversteken via één rijstrook. Van 5 maart tot en met 5 juni 2020 kunnen voetgangers gebruikmaken van een trappentoren en oversteken via de openstaande brug, fietsers worden omgeleid via de nabijgelegen Wijngaardbrug. Plaatselijk zijn omleidingen voorzien voor het doorgaand wegverkeer.