ingezonden foto Merelbeke

Merelbeke, lezing over de geheimen agenten regio Gent in 1944

op 13 maart: De Papegaai is geschoten maar niet dood

Wil je meer weten over het verzet en de geheimen agenten in Gent en omstreken tijdens de Tweede Wereldoorlog? Reserveer alvast een zitje voor ‘De Papegaai is geschoten maar niet dood’, een gratis lezing van Marc Verschooris op 13 maart.

‘De Papegaai is geschoten’ verwijst naar de bevrijding van geheim agent Albert M élot. Deze jonge advocaat uit Namen vlucht naar Engeland en biedt zijn diensten aan bij het Belgische ministerie van Landsverdediging. In april 1944 krijgt hij de opdracht om het Geheim Leger te helpen voorbereiden op de bevrijding. Hij wordt echter gearresteerd op 14 juni 1944 en wordt opgesloten in de gevangenis van Gent. Maar hij weet te ontsnappen.

Wanneer: vrijdag 13 maart om 19.30 uur

Waar: gemeentehuis Merelbeke (raadzaal), Hundelgemsesteenweg 353, 9820 Merelbeke

Reserveren is verplicht (beperkt aantal plaatsen). Schrijf je snel in via archief@merelbeke.be of 09 210 33 05.

 

 

meer info te vinden op https://www.vrt.be/vrtnws/nl/drafts/jan-ouvry/75-jaar-geleden-de-papegaai-is-niet-dood/