sdr

Houtemse wielertoeristen gezegend op weg!

De leden van de Houtemse wielertoeristenclub KWB-Harlekijn mochten de start van hun dertigste fietsseizoen nemen nadat ze zelf én hun stalen ros werden gezegend door e.h. pastoor Herbert Vandersmissen

Na een lekker gezamenlijk ontbijt in hun lokaal ‘Bij Kleine Mien’ op het Marktplein en na de fietsenwijding trok de groep sportievelingen op weg voor hun eerste zondagse oefenrit. Een stevige voorjaarswind en enkele regen druppels konden hen niet deren.

“Bij de start van het seizoen mochten de leden ook in hun nieuwe outfit de weg op. Met dank aan de sponsors: lokaal Caf é Bij Kleine Mien (Marktplein), Verwarming & Sanitair De Moerloose & Zn (Bavegem), Schilderwerken Van Nuffel (St.L.Houtem) en Betonwerken Lombaert (Mollem-Asse).

Wielertoerisme

Bij de wielertoeristenclub KWB-Harlekijn draagt men het recreatieve hoog in het vaandel.

“De evolutie die het fietstoerisme de jongste jaren heeft meegemaakt is opmerkelijk. Toen we dertig jaar terug van start gingen met onze club, waren we een groep vrienden die wekelijks op zondagvoormiddag op pad trokken. Het was vooral de sportieve gezelligheid en de gezonde ontspanning die voorop stonden.”, weet De Roo. “Maar de laatste jaren kunnen we niet onderuit een evolutie, waarbij we stilaan bij sommigen in een semi-professionele fietsomgeving komen. Om nog te zwijgen van de vele technische snufjes, kunnen we niet meer onderuit de doordeweekse en voor sommigen zelfs dagelijkse oefentochtjes. Dat heeft uiteraard ook te maken met de vrije tijd die steeds maar uitbreidt.”

Echte recreatief!

“We zijn niet tegen deze evolutie, maar we willen er anderzijds over waken dat er ook nog kansen blijven voor de echte recreatieve fietsers, die wel nog van zondag tot zondag fietsen en misschien geen of te weinig vrije tijd hebben om ook tijdens de week op de fiets te springen. Vandaar dat we steeds trouw zijn gebleven aan onze zondagse fietstochten in een gezapig tempo. Dat onze formule blijkbaar toch wel aanslaat, bewijst het feit dat we dit jaar terug een zevental nieuwe recreatiev sportievelingen mochten aansluiten. Wij zijn en blijven een echte zondagsclub, waarbij we enkel op zondag én in groep fietsen. Daarmee willen we het sociale, sportieve én toeristische karakter van onze club bevestigen.”

Samen uit, samen thuis!

Wielertoeristenclub “KWB-Harlekijn” startte in 1991 en ontstond als een sportaftakking van de plaatselijke KWB-afdeling. De club, waar zowel jongeren als vijftigplussers actief zijn, telt dit seizoen een 25-tal actieve leden en noemt zicht nog echte ‘onafhankelijke’ wielertoeristenclub in de regio.

Onder het motto “Samen uit, samen thuis !” wordt duidelijk gestreefd naar een sportieve en recreatieve ontspanning. Wekelijks, op zondagvoormiddag, worden groepsfietstochten ondernomen van ongeveer 60 à 80 km.

Meer info: Paul De Roo, kwb.houtem@telenet.be of loop eens binnen in het lokaal ‘Bij Kleine Mien’ op het Marktplein in   Sint-Lievens-Houtem.