Corona-gevaar in Zottegem: bewoners wzc De Bron via Whatsapp in contact met buitenwereld

VZW De Bron in Zottegem schakelt Whatsapp in om tegemoet te komen aan de maatregels waarbij bezoek uit woonzorgcentra wordt geweerd wegens het gevaar van het coronavirus.

“Naar aanleiding van de quarantainemaatregelen die momenteel gelden, waarbij bezoek uit de woonzorgcentra geweerd wordt tot 20/4, willen wij de hedendaagse technologie aanwenden om het contact tussen bewoner en familie te behouden”, klinkt het bij De Bron. “We hebben een Whatsapp-toepassing geactiveerd (0499 90 80 07) waarmee elk familielid foto’s videoboodschappen of berichten kan doorsturen. Deze zullen aan de bewoner getoond worden en zullen beantwoord worden met een persoonlijk bericht van de bewoner. Op weekdagen zal het ook mogelijk zijn videogesprekken te voeren met de bewoners via dit nummer.”

“Wij willen alle familieleden stimuleren om hier gebruik van te maken, zodat de bewoners die binnen hoeven te blijven voldoende aansluiting blijven behouden met hun netwerk. Aanvullend zullen de activiteiten zo aangepast worden dat het voor de bewoners extra aangenaam is om binnen te blijven. Zij zullen door de animatie extra in de watten gelegd worden.”