JONG CD&V Zottegem sturen postkaartjes tegen eenzaamheid

Zottegem – De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben impact op iedereen, maar treffen vooral de oudere generatie. Woonzorgcentra sluiten voorlopig de deuren voor bezoek.

Dit als preventieve maatregel van Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). JONG CD&V Zottegem snapt de beslissing, maar wil ook tegemoet komen aan de (mogelijke) eenzaamheid die nu opduikt bij de bewoners.
“Onze ouderen zijn dan misschien even afgesloten van de buitenwereld, maar toch willen wij zo op een contactloze manier bij hen binnenkomen”, zegt JONG CD&V-Voorzitter Robin De Cubber. Daarom schreven ze postkaartjes met een hoopvolle en positieve boodschap voor elk van de bewoners van de woonzorgcentra in Zottegem.

Een klein, maar vooral menselijk gebaar. “Zo hopen we toch een beetje sociaal contact tot de bewoners te brengen. We roepen ook iedereen in onze gemeente op,
om hetzelfde te doen.” Uiteraard werd er goed opgelet dat via de kaartjes geen besmetting mogelijk was, en werden de handen grondig gewassen voor het schrijven en voor het afgeven aan het woonzorgcentrum, laten de JONG CD&V’ers nog weten.