De nieuwe gemeenteraad van Oosterzele

Oosterzele organiseert inzamelpunt voor beschermingsmaterialen

Je kan helpen

Het gemeentebestuur doet een dringende oproep. Er dreigt een nijpend tekort aan beschermende materialen voor mensen die in de zorg werken. Een mooi initiatief. Het gemeentebestuur organiseert een verzamelpunt voor medische beschermingsmaterialen. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle)
Men is op zoek naar: stof- en mondmaskers (FFP2 en FFP3), beschermingsbrillen, wegwerpschorten met lange mouwen, beschermoveralls, beschermschorten, ontsmettingsalcohol. Je kan het materiaal brengen naar het OCMW, Gootje 2 in Balegem. Het kan op de werkdagen van 9 u tot 12 u aan de inkomhal. Dank voor uw medewerking.
Markten (food — en non-food) zijn dicht, MAAR voedingskramen in Gijzenzele, Scheldewindeke en alle deelgemeenten, die onontbeerlijk zijn — bepaald volgens de wet — en die wekelijks op dezelfde plaats staan, zullen open zijn met toepassing van de coronaregels, zoals bijvoorbeeld: hou een afstand van 1,50 meter. De oudere bevolking wordt aangeraden om hun boodschappen zoveel mogelijk te laten doen.
Bib
De inlever-bus van de bib is niet langer toegankelijk. De bib heeft wel alle uitleentermijnen automatisch verlengd zodat je je geen zorgen hoeft te maken over boetes. De bib is telefonisch bereikbaar op maandag (9 u — 12 u), dinsdag (9 u – 12 u en 15 u — 18 u), woensdag (9 u — 18 u), donderdag (9 u — 12 u), vrijdag (9 u — 12 u en 15 u — 18 u).     Reporter 17
X