21.000 euro uit subsidiepot voor Zottegemse carnavalsvieringen

Ieder jaar gaat een groot deel van het stedelijke subsidiebudget naar de carnavalsvieringen die in Zottegem plaatsvinden. Zo kreeg het Feestcomit é Zottegem ditmaal voor de inrichting van de carnavalsviering in het centrum op 11 januari ll. 12.000 euro uit de stadskas en voor het kindercarnaval ’s anderendaags 1.100 euro. Daarbij komt ook nog 1.300 euro voor vergoeding van de stewards tijdens de optochten.

Aan het Feestcomit é Sint-Goriks, het Ertegems Carnavalcomit é en het Driekoningencomit é Sint-Maria-Oudenhove is een subsidie van elk 2.000 euro toegekend voor de organisatie van de carnavalsvieringen in deze deelgemeenten op 10, 17 en 18 januari ll. In de aanloop naar deze eigenlijke carnavalsfestiviteiten is er ook de jaarlijkse prinsverkiezing en voor de organisatie van deze activiteit is 900 euro op de rekening van de Zottegemse Carnavalsraad gestort.