Kiwanis Zottegem schenkt 2.000 mondmaskers aan lokale zorgverstrekkers

Kiwanis staat internationaal gekend als een service club die sociale doelen steunt waarbij minderbedeelde kinderen centraal staan. Het nijpend en urgente tekort aan mondmaskers wereldwijd is ook de familie van Kiwanis clubs in Zuid Oost Vlaanderen niet ontgaan dus werd het geweer even van schouder veranderd en gericht op een bredere maatschappelijke context.

De Voorzitter en Sociale Commissie van Kiwanis Zottegem Egmont hebben hier meteen actie voor ondernomen en lokale relaties aangesproken. Uit rondvraag is gebleken dat vooral de woonzorgcentra en thuisverpleging dergelijke maskers goed kunnen gebruiken. Ondanks het vrijmaken van budgetten voor aankoop van deze mondmaskers kon Kiwanis Zottegem rekenen op de gulle steun van de firma Cortina en haar schoenenmerk SAFETY JOGGER die  200.000 mondmaskers  kon aankopen en die het nu volledig kosteloos ter beschikking  stelt. Kiwanis Zottegem heeft zo de hand kunnen leggen op 2000 chirurgische mondmaskers en werden reeds verdeeld aan Woonzorgcentrum Egmont en lokale  thuisverplegers en dit via onder andere Sophie Thijs van Thuisverpleging Z OVl.