Leerkrachten Campus Richtpunt (PTI) Zottegem maken gelaatsmaskers voor ziekenhuizen

Ook al voorziet de school enkel in opvang van leerlingen, toch kan ook Richtpunt campus Zottegem een meerwaarde betekenen tijdens de coronacrisis. Sinds begin deze week zijn een aantal leerkrachten aan de slag op school om beschermingsmaskers te maken voor de ziekenhuizen.

Een mini-onderneming. In de ateliers waar normaal de lessen plaatsvinden stonden de lasercutters van de school volop te draaien. Een aantal leerkrachten was druk in de weer met het maken van gezichtsbescherming voor medewerkers van het Sint-Elizabethziekenhuis in Zottegem, het algemeen stedelijk ziekenhuis campus Geraardsbergen en het UZ Jette Brussel.

Op vraag van een aantal collega’s die familieleden aan de slag hebben in deze ziekenhuizen zal onze school een 1000-tal beschermingsmaskers assembleren. Met het VTI van Deinze werd contact genomen om een goed voorbeeld aan te reiken. Bedoeling is dat de zorgverleners die extra besmettingsgevaar lopen die kappen boven hun mondmasker kunnen doen. Op die manier zijn ook hun ogen beschermd én kunnen ze de mondmaskers langer gebruiken.

Elke leerkracht kreeg zijn opdracht: starten met de folie waaruit men met de lasercutter volgens het sjabloon een scherm lasert. Daarna een mousse band voor het voorhoofd voorzien en een elastiek aanbrengen. Zo besteden we aandacht aan de ergonomie en staat het scherm 4 cm van het voorhoofd, een voordeel om de andere pbms optimaal te gebruiken.

Als Richtpunt campus Zottegem is het onze manier om ‘tous ensemble’ ons steentje te kunnen bijdragen tijdens deze coronacrisis. Een klein gebaar dat mensenlevens kan redden … waarom zou je twijfelen.