Burgemeester Johan Van Durme overhandigt beschermmateriaal, mondmaskers en alcoholgel.

Woonzorgcentra en thuisverplegers zijn heel dankbaar.

Door het tekort aan mondmaskers, die nodig zijn om zorgverleners te beschermen, lanceerde burgemeester Johan Van Durme een dringende oproep naar mondmaskers. Met succes. Dankzij zijn relaties met het bedrijf Safety Jogger uit Oudenaarde ontving hij 2.000 mondmaskers. Ze werden verdeeld onder de rusthuizen en de zelfstandige thuisverplegers. En of ze dankbaar zijn. (Reporter 17, foto)
Iedereen in de zevende hemel, want er zijn nog steeds heel veel mondmaskers te kort. De Oosterzeelse burgemeester stak de handen uit de mouwen en zie zijn oproep werd beantwoord. ‘Ik deed die oproep al in afwachting van de miljoenen mondmaskers die door de regering besteld waren. Ik kreeg respons van Tom Gybels die aan het hoofd staat van ‘Safety Jogger’. Zijn familie woont in Oosterzele. Tom is de zoon van ex — burgemeester van Wetteren Marc Gybels, met wie ik een goede verstandhouding heb. Tom had 200.000 maskers op de kop kunnen tikken via zijn relaties in Azi ë. De deal was snel rond, ik ontving tot mijn grote vreugde 2.000 mondmaskers’, weet een tevreden burgemeester Johan Van Durme. De wereld behoort blijkbaar aan de durvers. De mondmaskers werden bezorgd aan de Oosterzeelse woonzorgcentra, het OCMW en de zelfstandige thuisverplegers.
Gemeente Oosterzele pakt coronacrisis goed aan
Het gemeentebestuur van Oosterzele blijft zich inzetten om de bevolking te informeren over de maatregelen die genomen zijn in volle coronacrisis. Alle Oosterzelenaars ontvingen een infobrief met een schat aan informatie. Er wordt gewezen op de —o- zo belangrijke hygi ënemaatregelen. Je kan bellen naar 09 / 363 83 30, GC De Kluize), indien je niemand hebt die uw boodschappen kan doen. Het is al lang geweten, het gemeentebestuur Oosterzele verdedigt de lokale handel als een leeuw, steun de Oosterzeelse handelaars en koop lokaal. Je kan helpen, er is nog altijd beschermingsmateriaal nodig voor de zorgsector. Breng het naar het OCMW, Gootje 2 in Balegem. De huiswachtenpost Panacea heeft zijn centraal triagepunt in het AZ Sint — Elisabeth Zottegem, let wel: enkel toegankelijk na verwijzing door de huisarts. Voor de boekenwurmen, bib Oosterzele is gesloten uit veiligheid, maar voorziet een afhaalservice. De afvalinzameling door Ilva gaat gewoon door, enkel papier wordt niet opgehaald. De lokale commissariaten zijn gesloten. Voor dringende en noodzakelijke aangiften ken je terecht in het centraal onthaal in Merelbeke, Driekoningenplein 20 op weekdagen van 8 u tot 19 u en op zaterdag van 9 u tot 13.
Info
Dienst burgerzaken enkel op afspraak voor dringende zaken, 09/ 363 99 16.
Vragen over gezondheid en openbare orde: 0800 14 689.
Vragen economie: 0800 120 33.
Vragen over conflicten en geweld in een familiale situatie: hulplijn 1712
Volg www.oosterzele.be, https://www.facebook.com/GemeenteOosterzele/
https://www.info-coronavirus.be/nl
Ondernemers kunnen met vragen naar www.vlaio.be.
Je kan ook Groot-Oosterzele Solidair volgen op facebook: je vindt er tips om deze zware periode op een aangename manier door te komen en handelaars die je boodschappen thuis leveren.       Reporter 17