Een jarige in de bloemetjes zetten in corona-tijden doen ze in Velzeke zo …

Isabel Sprangers is jarig en daar hoort normaal gezien een feest bij met gelukwensen, kussen en taart.

Maar in tijden van corona is dat niet zo evident. Haar nichtje Liza wou de gelegenheid niet onopgemerkt laten voorbij gaan. “Voor mijn tante is niets teveel” klinkt het “ze doet boodschappen voor ouderen, zet zich 100% in op haar werk en daarna gaat ze nog op stap om vuil op te halen in de wijk. Daarom besloot ik om in de wijk en naburige straten een briefje in de bus te deponeren”.

Brief Liza:

Hallo Velzekenaars,

Ik ben Liza, woon in Velzeke op ’t Sonseinde. Waarschijnlijk kennen jullie me niet zo goed en toch wil ik jullie graag om een gunst vragen in deze rare “corona tijden”. Mijn tante, Isabel Sprangers, is een zeer ge ëngageerde madam. Ze werkt in vzw De bolster (voorziening voor mensen met een beperking), woont op de wijk in Velzeke en zet zich vrijwillig in als mooimaker van de buurt, ze houdt graag de wijk netjes en maakte zo afgelopen zaterdag het volledige Romeinse plein afvalvrij!. Jullie hebben haar beslist al eens voorbij zien zoeven op haar fiets want ze is ook behoorlijk sportief. Volgende week dinsdag (31 maart) is ze jarig, normaal zouden we haar uitgebreid willen vieren en in de bloemetjes willen zetten maar jammer genoeg moeten we omwille van de strikte (en broodnodige!) corona maatregelen zoveel mogelijk afstand houden. Toch willen we er voor haar graag een heel bijzondere dag van maken! Rond 17u30 vertrekt ze die dag van haar werk richting haar huis, we zouden het fantastisch vinden mocht haar tocht opgefleurd worden met vele slingers, ballonnen, verjaardagswensen, toeters, bellen,.. Daarom zou ik graag willen vragen of jullie mijn partners in crime willen zijn en jullie tuin, huis, boom, oprit willen opfleuren met een slinger, ballon, tekening, of misschien wel een krijtkunstwerk rond de kerk, dit tussen 17u45 en 19u?! Heb jullie niets van versiering in huis? Geen probleem, geef me een seintje via mail dan deponeer ik op een veilige manier wel iets in jullie bus!! Laten jullie me iets weten of jullie meedoen dan hebben we een beetje een zicht op het aantal? Jullie zouden er mij en haar enorm veel plezier mee doen! Wat exrta kleur en plezier in deze moeilijk tijden voor iedereen!! Alvast heel erg bedankt! Vele groetjes en draag zorg voor jezelf en elkaar!

Liza Glorieux”

Het resultaat mocht gezien worden. Isabel werd verrast op haar weg naar huis door het versierde straatbeeld met ballonnen, spandoeken en tekeningen. Liza is blij met het resultaat “Dit is wat ik gehoopt had, mijn tante verdient dit want … zij is gewoon de beste!!”