BBC Helios Ford start met senioren damesploeg

1 April – Misschien denkt iedereen dat het bestuur van BBC Helios Ford Zottegem tegenwoordig bij de (corona)pakken blijft zitten, maar niets is minder waar. Met trots kunnen zij melden dat unaniem de beslissing werd genomen om volgend seizoen opnieuw met een senioren damesploeg in de VBL-competitie aan te treden.

De laatste jaren waren de jeugdspeelsters na een degelijke basisopleiding bij BBC Helios Ford Zottegem telkens genoodzaakt om uit te wijken naar Houtem, Oudenaarde of Gavere. Hieraan komt dus voortaan een einde. Maar dit is nog niet alles. Zij kunnen ook al verklappen dat dit nieuwe team door niemand minder zal gecoacht worden dan Marlies Versavel, levensgezel van Matthieu Troubleyn die ook in 2020-21 de A-ploeg onder zijn hoede zal nemen.

Marlies, die zelf meerdere seizoenen aantrad bij Melco Ieper, Dynamite Deerlijk en ZWANsnunie Zwevegem (ondertussen gefusioneerd met Deerlijk), vertelde ons in een eerste reactie: “Ik coachte in Ieper reeds verschillende jeugdploegen, maar het wordt nu mijn vuurdoop om ook eens een senioren damesploeg te leiden. Het wordt een enorme uitdaging waar ik alvast erg naar uitkijk.”

In de volgende weken volgt er meer info omtrent hoe de inschrijvingen en selectie van geschikte speelsters zal gebeuren (wellicht pas in augustus). Tegelijk doen zij nu ook al een warme oproep naar vrijwilligers die voor deze nieuwe ploeg de taken naast het veld op zich willen nemen. Wie bereid is om deze nieuwe ploeg om op het even welke manier te helpen, kan hen nu al een priv é-berichtje sturen.