Twee nieuwe brugjes en binnenkort ook nieuwe inkomzone in Domein Breivelde

Na de recente restauratiewerken aan de inkomtorens wil het stadsbestuur binnen afzienbare tijd ook de inkomzone van het Domein Breivelde in Grotenberge herinrichten en heraanleggen. Hoofdzaak daarbij wordt de voorziening van een zgn. comfortpad (naast de bestaande toegangsweg in kasseien) om het park toegankelijker te maken voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Daarnaast zouden aan de ingang ook een fietsenstalling en een ‘ontmoetingsplek’ met zitbanken voorzien worden.

Intussen heeft het stadsbestuur aan de firma Albecon uit Deerlijk de opdracht gegeven voor het vervaardigen en plaatsen van twee nieuwe bruggetjes in het Breiveldepark zelf, ter vervanging van twee houten brugjes die dringend aan vervanging toe waren en daarom al enige tijd niet meer toegankelijk waren. Gekozen werd voor nieuwe bruggetjes in cortenstaal gecombineerd met geplooid plaatstaal, wat moet zorgen voor een modernere look en mooiere integratie in de parkomgeving. Op het prijskaartje hiervoor staat zo’n 35.000 euro.