Politie rolt illegaal caf é in Schendelbeke op. Boete kan oplopen tot €4.000.


Geraardsbergen. De politie van Geraardsbergen/Lierde rolde op dinsdag 5 mei een illegaal caf é in Schendelbeke op. De politie moest in een priv éwoning te Schendelbeke tussenkomen, waar het de gewoonte was dat familieleden en dorpsgenoten elkaar op regelmatige basis zagen om alcoholische dranken te nuttigen. De politie wijst er op dat samenscholingen ook na 4 mei verboden blijven. De aanwezigen krijgen een fikse boete die kan oplopen tot €4.000.

‘Hoewel de regels inzake Corona ondertussen al weken gelden, wanen zich nog steeds burgers boven de wet! Zo moesten onze diensten vandaag (05/05/20) tussenkomen in een priv éwoning te Schendelbeke. Blijkbaar was het hier de gewoonte om dagelijks samen te komen met familie én dorpsgenoten om gezamenlijk alcoholische dranken te verbruiken’, meldt de politie. Karolien De Truck – communicatieverantwoordelijke voor de politie Geraardsbergen/Lierde: ‘Gelukkig blijft dergelijk ontoelaatbaar gedrag nooit lang geheim, zeker niet als dit gepaard gaat met een ‘va et vient’ van mensen en heel wat leeggoed aan de voordeur. De bewoners en alle aanwezigen kregen een proces-verbaal en zullen diep in hun geldbeugel mogen tasten. De boete kan immers oplopen tot 4.000 euro en/of een gevangenisstraf tot drie maanden.’

‘Hoewel we sinds 4 mei gestart zijn met fase 1 van de exitstrategie en er dus een eerste versoepeling van de richtlijnen is, blijven samenscholingen of feestjes zoals deze absoluut verboden!” zegt gerechtelijk directeur Benny Turrekens. “Zolang het nodig is, zullen we dit onverantwoord gedrag blijven bestraffen, het brengt immers de gezondheid van ons allen én het verdere verloop van de Corona-curve in gevaar!