Bedeling mondmaskers gestart in Ninove

Begin mei kocht het stadsbestuur 35.500 herbruikbare mondmaskers met filter aan, om te verdelen onder alle inwoners van groot Ninove, ouder dan 12 jaar. Vrijwilligers startten gisteren met de bedeling, zondagavond zou elk gezin in Ninove zijn mondmaskers moeten gekregen hebben. Het flesje handgel en de filters van de federale overheid zijn nog niet allemaal geleverd. Die bedeling volgt eind deze maand.

Vrijwilligers

Honderden vrijwilligers boden zich aan bij de dienst cultuur en evenementen om de mondmaskers te helpen verdelen, 200 waren er uiteindelijk nodig om de mondmaskers in enveloppen te steken en te verdelen in alle brievenbussen. Burgemeester Tania De Jonge: “Onmiddellijk na de aankondiging werden we overstelpt met vragen van vrijwilligers om ons bijstand te verlenen in het verdelen van de mondmaskers. Er boden zich zelfs meer vrijwilligers aan dan we nodig hadden. Samen met onze personeelsleden werd de bedeling in een recordtempo gerealiseerd. Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor zoveel inzet en enthousiasme!”

Wie tegen begin volgende week toch geen mondmasker in zijn bus kreeg, kan een seintje geven op evenementen@ninove.be of 054 50 50 50.

Secundaire zorgsector

De stad maakt trouwens nog steeds, samen met Geraardsbergen, mondmaskers en schorten voor de secundaire zorgsector (poetshulp, maaltijden aan huis, …)? Intussen werden al 396 maskers en 167 schorten bedeeld! Maak je zelf ook materiaal, breng het dan gerust naar de brandweer in Ninove.