Fietsen voor meer natuur in Horebeke

Filip Hebbrecht, Groen gemeenteraadslid uit Horebeke, fietst 120 km en stapt 25 km voor meer natuur in Horebeke.
Hij doet met drie natuurvrienden mee aan de sponsortocht Expeditie Natuurpunt.
Filip Hebbrecht onderneemt op 27 en 28 juni een fietstocht van 120 km en een wandeltocht van 20 km in de Vlaamse Ardennen.
Doel is om geld in te zamelen voor natuurgebied het Burreken. Tijdens Expeditie Natuurpunt zamelen 80 teams geld in voor verschillende natuurgebieden en gaan twee dagen lang kano ën, wandelen of fietsen. Regine Keymeulen, Sander Verbeke, Luk Dani ëls en Horebekenaar Filip Hebbrecht vormen tijdens de expeditie ‘Team de Fruitratjes’.
“Dat is naam die in de volksmond gegeven wordt aan de eikelmuis”, legt Hebbrecht uit. “ De eikelmuis is een zeldzaam zoogdiertje dat vroeger algemeen voorkwam in de Vlaamse Ardennen. Door het verdwijnen van hagen, boomgaarden en oude schuurtjes verdween veel van het leefgebied van de eikelmuis” zegt Hebbrecht.
“Met onze sportieve prestatie willen we vierduizend euro inzamelen voor de uitbouw van het natuurgebied het Burreken in Brakel, Maarkedal en Horebeke. Daar zit nog een laatste populatie van de eikelmuis. Intussen hebben we al 2.000 euro ingezameld. Om aan ons streefbedrag te raken verkopen we nu biologische wijn en kaas. Normaal hadden we nog een groot spaghettifestijn voorzien dat jaarlijks 4.000 euro opbracht. Maar door de corona maatregelen gaat dit niet door. We hopen dan ook dat de verkoop van de wijn toch iets zal goedmaken” zegt Hebbrecht.

De vier fietsers garanderen dat elke ingezamelde euro naar de aankoop van gronden en de aanplant van hagen en boomgaarden gaat in het natuurgebied het Burreken.

Team de Fruitratjes steunen kan via https://expeditie.natuurpunt.be/project/26589.
Wijn kopen kan via mail naar contact@burreken.be