M fm Corona Top 100 steunt sociale doelen

Zaterdag 30 mei was een topdag met een fantastische samenwerking tussen M fm, Rotary, Rotaract, Innerwheel, Ohm, … Door de gekende COVID-19 maatregelen kon de Rotary Spiegeltent met Pinksterenkermis jammer genoeg niet doorgaan. Radio M fm DJ Daddy Cool bedacht een alternatief.

Doordat de kermis in Zottegem en dus ook de uitbating van de spiegeltent op de Markt in Zottegem, waar DJ Daddy Cool een DJ set zou brengen, niet kon doorgaan, werd een Corona Top 100 uitgezonden via de frequenties van Radio M fm via FM 107.6 vanuit Zottegem (regio Zottegem tot Ninove), FM 105.6 (regio Brakel en omgeving), FM 107.2 (vanuit Oosterzele, Land Van Rhode, SL Houtem, Wetteren, Merelbeke richting Gent). Rotary Zottegem reed de dag zelf door de Vlaamse Ardennen om extra mensen te motiveren om te luisteren.

Acht uur lang presenteerde DJ Daddy Cool, samen met Virginie, Guy, Rudy en de mensen van Rotary en Innerwheel vanuit de studio en op locatie via de mobiele ploeg, de top 100. Diverse acties die afgelopen weken plaatsvonden werden nog eens in de schijnwerper geplaatst.

De corona top 100 bracht 3747 euro op via de stemming. Zaterdagochtend stond de teller van het ingezamelde bedrag op  hulp2020.be op ongeveer 15 000 euro. De radiouitzending kon om 18 uur afgesloten worden met een totaalbedrag van 27 288 euro op de teller. Een fiere voorzitter Yves Petit mocht het bedrag kenbaar maken. “Hiermee werd het vooropgezette doel bereikt, namelijk één euro per inwoner in Zottegem in te zamelen,” besloot hij.